Varkenshaas met Bulderbast BA Barley Wine
31 mrt 2022 18:00
24 mrt 2022 18:00
27 feb 2022 11:00
10 feb 2022 18:00
29 jan 2022 13:00
Verheet in een grote pan de boter en schroei hierin het vlees snel rondom dicht. Tegelijkertijd voeg je hier zout, peper en een halve tl paprikapoeder aan toe. Als het vlees bruin is de gehakte uiensnippers, de gehakte wortel, geperste knoflook, stukjes paprika, mosterd en tomatenpuree toevoegen en zet het vuur laag. Leg hierin het laurierblad en voeg de overige paprikapoeder en chillipoeder toe.
28 dec 2021 17:30
Côte de boeuf met Bulderbast BA Barley Wine
12 aug 2021 15:00
25 jun 2021 16:00
Zoals velen van jullie wel gemerkt hebben komen er elke week, zo niet elke dag wel nieuwe bieren op de markt. Zodra je Instagram opent schieten alle bierbrouwers de meest mooie bieren op je af. Van Barrel aged IPA tot Tripel infused. Je kunt het zo gek niet meer bedenken of het bestaat. Elke dag komt er wel iets voorbij waarbij het water je in de mond loopt. Je stapt snel op je fiets en haast je naar de lokale slijterij om te checken of jouw special daar nog staat. Helaas net uitverkocht…
6 jun 2021 12:00
Voor de balletjes
28 mei 2021 16:00
Voor de hamburger
22 mei 2021 10:00
Rasp de schil van de citroen. Meng dit met de bloem, geraspte kaas en eidooier.
7 mei 2021 17:00
Doe de olie in een hete pan en bak het rundvlees goudbruin. Voeg vervolgens de uien toe en bak deze glazig.
20 apr 2021 17:30
Ingredienten:
13 apr 2021 17:00
Wat is er gezelliger dan een heerlijke kaasfondue. In combinatie met bier wordt deze kaasfondue nog gezelliger en lekkerder. Hieronder vind je het recept van onze kaasfondue in combinatie met de Bulderbast BA Porter.
9 apr 2021 17:30
Brood gemaakt met bostel.
1 apr 2021 18:00
26 mrt 2021 15:42
Onlangs bereidde Paul van Paul's passie een heerlijke Vega burger in combinatie met onze Bulderbast Tripel. Ben of ken jij een echte hobby kok? Dan is deze combinatie zeker het maken waard.
18 mrt 2021 17:30
Een ultieme smaakbeleving, een fijn gezelschap en intens genieten.
16 mrt 2021 17:30
Naast het proeven van speciaal bier is het ook leuk om jouw visite lekkere bijpassende hapjes aan te bieden. Maar wist jij dat spijzen jouw speciaal bier ook beter kunnen laten smaken.
12 mrt 2021 17:30
Voor een goede smaakbeleving is de volgorde van proeverij belangrijk. In de regel is het verstandig om het alcoholpercentage te bekijken. Drink van laag naar hoog.
10 mrt 2021 17:30
Wanneer alle vorige stappen goed gevolgd zijn, kun je starten met proeven. Ruik aan het bier en laat alle aroma’s even tot je komen. Vaak door meerdere keren te ruiken ontdek je weer nieuwe aroma’s.
4 mrt 2021 17:30
Nu je een schone start hebt is temperatuur ook van belang. Die zorgt namelijk voor de juiste smaakontwikkeling. Maar hoe weet je nu wat de juiste temperatuur is van jouw bier? Ondergistend bier zoals bijvoorbeeld pilsener wordt vaak tussen 3 en 6 graden Celsius gedronken. Bovengistend bier drink je vanaf 6 graden Celsius tot kamertemperatuur. Uiteraard is dit afhankelijk van het type bier dat je schenkt. Vaak kun je op het internet vinden wat de beste drinktemperatuur is voor jouw bier.
2 mrt 2021 17:30
Naast een schoon glas, moeten je zintuigen/smaakpapillen optimaal kunnen werken. Geur en smaak zijn erg belangrijk bij het proeven van speciaal bier. Zoet, zuur, zout en bitter. Je proeft het allemaal met je tong.
26 feb 2021 17:30
De vorm van het glas is erg belangrijk bij het proeven van bier. Tijdens het proeven is zuurstof van essentieel belang. Hierdoor komen de aroma’s uit het bier beter vrij. In de meeste situaties is een tulpvormig glas dus aan te raden. Alle geuren en smaken concentreren zich boven in dit type glas, waardoor deze optimaal tot zijn recht komen.
23 feb 2021 17:30
Het proeven van bieren is de laatste jaren erg populair geworden. Maar ben jij eigenlijk wel bewust van hetgeen dat je proeft? Bier proeven is namelijk iets anders dan bier drinken. Met proeven ga je op onderzoek uit, je neemt de smaak van het bier tot je en drinken doen we vaak uit gewoonte of om je dorst te lessen.