Het glas

Gepubliceerd op 26 februari 2021 om 17:30

De vorm van het glas is erg belangrijk bij het proeven van bier. Tijdens het proeven is zuurstof van essentieel belang. Hierdoor komen de aroma’s uit het bier beter vrij. In de meeste situaties is een tulpvormig glas dus aan te raden. Alle geuren en smaken concentreren zich boven in dit type glas, waardoor deze optimaal tot zijn recht komen.

 

Zorg ervoor dat je bierglas schoon en reukvrij is. Zet bierglazen daarom nooit in de vaatwasser. Wasmiddelen zijn vaak bijtend. Dit zorgt ervoor dat je glas dof wordt en dit is niet bevorderlijk voor de schuimkraag. Reinig je glazen daarom met warm water en eventueel wat soda. Laat vervolgens je glas aan de lucht drogen. Vaatdoeken zorgen namelijk voor stof in je bier glas. Stof en andere vettigheid zorgen ervoor dat je bier snel doodslaat. Wil je je glas toch snel drogen, gebruik dan een microvezeldoek. Deze doeken laten bijna geen stof achter in je glaswerk. Het voordeel van schone glazen is dat koolzuur zich niet kan hechten aan de glas wand. Daarnaast behoud je een mooie volle schuimkraag. Mocht koolzuur zich toch hechten aan de wand, weet je dus dat het glas niet zuiver is.


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.