Ingredienten:
1 kg kipfilet of kippendijen
3 rode uien versnipperd
1 teen knoflook geperst
2 laurier blaadjes
1 theelepel citroensap
200 ml Bulderbast Tripel
100 ml Slagroom
120 gram roomboter
Bak in een grote pan de kip in ongeveer 80 gram roomboter goudbruin. Vervolgens voeg je de versnipperde uien en de geperste teen knoflook toe. Bak circa 2 minuten mee.
Voeg vervolgende de laurierblaadjes en het citroensap toe. Roer even goed door.
Schenk langs de rand van de pan ongeveer 200 ml Bulderbast Tripel en laat circa 5 minuten pruttelen op laag vuur. Voeg vervolgens de slagroom toe en leg de deksel voor circa 20 minuten op de pan. Af en toe doorroeren.
Als laatste roer je nog 40 gram roomboter door de kip, hierdoor word je saus extra romig.
Veel plezier met het maken van dit recept en eet smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties